fbpx

Fiat 500 La Prima wint Reddot Award 2020!

Fiat 500 La Prima wint Reddot Award 2020!

De Nieuwe Fiat 500 (Fiat 500 ‘La Prima’), de eerste volledig elektrische auto van Fiat wint ‘Red Dot Award 2020’. Een van de meest begeerde prijzen in de wereld van industrieel design, in de categorie ‘Designconcept’.

De nieuwe elektrische Fiat 500 ‘La Prima’ van Fiat is klaar om een revolutie teweeg te brengen in de mobiliteit van morgen, met zijn onmiskenbare stijl doordrenkt van de Italiaanse cultuur, technologie en innovatie.

De Fiat 500 ‘La Prima’ is bekroond geworden met de prijs in de categorie Designconcept, een van de drie categorieën van de ‘Red Dot Design Awards’. De Reddot Award werd uitgereikt door een internationale jury bestaande uit 21 van de meest gerenommeerde designprofessionals en docenten ter wereld.

Fiat kreeg deze prijs voor zijn uitstekende, unieke design en zijn vermogen om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. In 2019 ging dezelfde prijs naar de Fiat Concept Centoventi.

“Ik ben er trots op dat we de ‘Red Dot Award’ hebben gewonnen, omdat de 500 altijd meegegaan is met zijn tijd. Hij verandert als de maatschappelijke noden veranderen. Dat geldt ook voor de derde generatie van de 500, die moet inspelen op de nieuwe mobiliteitsbehoeften van mensen. De Nieuwe Fiat 500 werd in Italië bedacht, ontworpen en gebouwd, met de authenticiteit van een product dat liefdevol thuis wordt gemaakt. Al van bij het begin bracht het project voor de Nieuwe 500 een golf van positiviteit teweeg bij Fiat, met zijn energie en creativiteit. Die typisch Italiaanse creativiteit, die voortvloeit uit 63 jaar geschiedenis en successen, heeft geleid tot een volledig nieuwe, zuiver elektrische, hoogtechnologische en geconnecteerde auto, maar nog altijd een 500: verbluffend, charismatisch en met het vermogen om voor verandering te zorgen, om in onvervalste Dolcevita-stijl een object van verlangen naar emissievrije mobiliteit te worden.” – Olivier François, President van Fiat Brand Global

Top
Aanbod
Afspraak
Mail ons
Bel ons