fbpx

Fiat Panda blaast 40 kaarsjes uit!

Fiat Panda blaast 40 kaarsjes uit!

In het jaar dat de Fiat Panda 40 is geworden, introduceert Fiat de Panda Sport onder andere voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, 7 inch touchscreen DAB-radio met Apple CarPlay en een donker interieur.

Van 1980 tot nu heeft Fiat’s iconische stadsauto ieders hart veroverd en heeft veel records gebroken: al 8 jaar op rij de algehele bestseller in Italië en samen met de 500 de leider op de Europese markt voor stadsauto.

De nieuwe Panda Sport
De Fiat Panda Sport is direct herkenbaar aan de nieuwe tweekleurige 16-inch lichtmetalen velgen met een rood accent; de handgrepen en buitenspiegelbehuizing in carrosseriekleur (optioneel in glanzend zwart gecombineerd met een zwart dak) en het exclusieve chromen ‘sport’-logo op het zijpaneel. Ook is er een nieuwe Matt Grey kleur beschikbaar.

Nieuwe elementen in interieur zijn het titaniumkleurige dashboard, deurpanelen in eco-leer, zwarte hemelbekleding, nieuwe stoelen met donkergrijze bekleding, techno-lederen details, stoffen zijpanelen en rode stiksel. En voor de klant die een gedurfder imago wil, kan de nieuwe Panda Sport op aanvraag worden uitgerust met het Pandemonio Pack – een duidelijk eerbetoon aan de kit die in 2006 op de Panda 100 HP werd gelanceerd – met rode remklauwen, zwart getinte ramen en een nieuw techno-lederen stuur met rode stiksels. Tot slot behoren tot de standaarduitrusting een smartphonehouder en de nieuwe 7 ” DAB -touchscreenradio met Apple CarPlay en compatibel met Android Auto™.

Begin volgend jaar staat de nieuwe Fiat Panda Sport bij de Nederlandse Fiat-dealer. Prijzen en technische details worden later bekend gemaakt.

Veertig jaar records
Het geheim van het succes van Fiat’s belichaming van een stadsauto ligt in de geschiktheid voor elke gelegenheid. Sinds de lancering op de Autosalon van Genève in 1980 staat de Panda bekend als een magische doos vol originele, ingenieuze en verrassende ideeën.

Panda is altijd een innovator geweest in zijn segment. Op het gebied van Eco was de Panda Elettra (1990) bijvoorbeeld een van de eerste in serie geproduceerde elektrische auto’s in Europa, terwijl de Panda Natural Power (2006) het eerste voertuig op (bio)methaan was dat in massa werd geproduceerd, een jaar later gevolgd door de LPG-aangedreven Panda EasyPower. Dit jaar is de Panda Hybrid Launch Edition, samen met de 500, de eerste Fiat-auto met een Mild Hybrid-motor.

Op het gebied van technologische innovatie is het Fiat-model ongeëvenaard: in 1983 was het de eerste stadsauto met vierwielaandrijving en in 2013 was het de eerste in zijn klasse met automatische noodremfunctie. Het valt niet te ontkennen dat zijn onderscheidende karakter zowel het grote publiek als de internationale gespecialiseerde pers heeft gefascineerd: niet minder dan de prestigieuze titels van ‘Auto van het jaar’ (2004) -de eerste in zijn segment die deze onderscheiding ontving- en ‘4×4 van het jaar 2019’, verleend door het UK 4×4 Magazine.

Top
Aanbod
Afspraak
Mail ons
Bel ons