fbpx

Klanten vertellen: Adamo Ragazzi

Klanten vertellen: Adamo Ragazzi

In 1986…

Zomervakantie 1986 – “Jongens, wat gaan we vandaag doen? Zullen we met de fiets naar Stein gaan? Dan gaan we in de haven naar Alfa’s kijken bij Coumans”. Reactie: “Jullie zijn gek! We gaan toch niet van Brunssum naar Stein fietsen als hier om de hoek ook een Alfa Romeo dealer is?”

Wij gingen wel, want daar staan de mooiste en dikste uitvoeringen en meestal krijgen we van Mijnheer Coumans wel een folder mee. Van hem mogen we rustig kijken en zelfs in een nieuwe Alfa gaan zitten. “Mijnheer Coumans, we komen wel alleen even kijken, want kopen dat gaat nog niet”. Mijnheer Coumans: “Maak je niet druk jongens, kijk maar rustig. Die dag van kopen die komt nog wel een keer!” Kijk, die man snapte toen al wat klantenbinding was.

De eerste Alfa Romeo’s haalde ik zelf uit Italië, dat waren dan oude Giulia’s en Juniors. Koning te rijk voelde ik me met mijn eerste Alfa Romeo. Toch was je altijd welkom bij Coumans, al was het voor een onderdeel of een advies van Peter Coumans of Rob Mookhoek. Ook zij konden dit soort auto’s wel waarderen, het Alfa gevoel zeg maar. Weer wat verder in de levensfase kwamen er wat nieuwere auto’s in het vizier. Om inspiratie op te doen gingen we langs Coumans, want Peter had altijd de dikste uitvoeringen, de beste velgen en de accessoires die je wilde. De GTV 6 Grand Prix van Peter zie ik nu nog staan, zoveel indruk maakte die.

En dan komt het moment dat je werkgever zegt: “Het wordt tijd voor een bedrijfsauto, en gezien jouw achtergrond en voorkeur, kunnen we je waarschijnlijk niet blij maken met een Volkswagen Golf”. Nou, dat hadden ze dan goed gezien. En ja hoor, ik dacht meteen aan de woorden van Mijnheer Coumans “die dag komt nog wel een keer”, dus op naar Coumans om mijn eerste nieuwe auto uit te zoeken: een Alfa Romeo 155 1.7 TS, in het zwart. Die ging natuurlijk niet de deur uit zonder sportvelgen, sportstuur en DTM uitlaat – kale auto’s worden er bijna niet verkocht.

Auto Coumans
Auto Coumans

In de flow…

En als je dan in de flow van een nieuwe auto zit, dan is het meestal zo dat zich dit blijft herhalen. In mijn geval was dat ook zo, een Alfa Romeo 156 1.9 JTD volgde en daarna zelfs een Alfa Romeo 166 2.4 JTD in TI uitvoering. Ik voelde me nog net geen Berlusconi.

Na het starten van een eigen bedrijf hebben we de traditie maar voortgezet, het vervoer te laten regelen door familie Coumans. ‘Familie’, dat past beter bij het gevoel wat ik erbij heb. Een witte Giulietta, met alle opties, en uiteraard de verlaging set die Peter ook heeft. Ohja, doe dan ook maar die Ragazzon uitlaat. Don (aka chassisnummer), van het magazijn, heeft uiteraard al uitgezocht wat allemaal te verkrijgen is voor de nieuwste Alfa’s en welke dingen je nu net wel of net niet moet pakken. Resultaat: als alle schakels uit het bedrijf één doel nastreven, dan kan het eindresultaat alleen maar slagen.

Ik kon het niet laten…

De Giulietta wordt een beetje krap en de nieuwe Giulia staat op internet – dan begint het toch te jeuken. Toen zag ik in de nieuwsbrief dat de nieuwe Giulia voor 2 dagen bij Coumans in de showroom staat, als voorproefje of teaser kun je beter zeggen. Na het werk nog maar even richting Geleen en kijken of je wat kunt zien in de showroom in het donker. En als je dan het geluk hebt dat Marc, de derde generatie, zelf staat te kijken na sluitingstijd en je de deur open maakt en zegt: “Kom rustig even binnenkijken, dat kijkt wat makkelijker”, dan weet je het, dit is een Coumans en hij heeft wat geleerd van zijn opa. Die Giulia is er dus ook gekomen: een zwarte Veloce, met uiteraard het volle pakket.

Auto Coumans

Een speciale band…

Voor onze bedrijfsauto voor Dakpartners Ragazzi/Jurgen hebben we gekozen voor een Fiat Ducato. Ook door Coumans naar volle tevredenheid geleverd en ook aldaar onderhouden wordt. Onderhoud is een vak apart en door de jaren is de band met de werkplaats ook wel gegroeid. “Rob, met mij, ik hoor links achter een geluidje”, of de auto doet dat en dat. Steevast kom dan het antwoord van Rob, het kan dat of dat zijn, als je tijd hebt rij even binnen dan regelen we het. Dus ook voor die afdeling meer dan lof, ook de monteurs zijn altijd bereid om je snel en goed te helpen.

Al met al realiseer ik me dat de relatie met familie Coumans zo’n 35 jaar oud is. Als ik me nu afvraag waarom die band al zolang bestaat, komt dat door het gegeven dat mijn eigen passie voor het merk Alfa Romeo volledig beantwoord wordt door het team Coumans, waarbij het vanaf de verkoop tot de after sales het delen van die passie is.

Vertrouwende op een toekomst waarbij we de passie mogen blijven delen!

 

Groet, Adamo Ragazzi

Top
Aanbod
Afspraak
Mail ons
Bel ons