fbpx

Klanten vertellen: Pat Hünen

Klanten vertellen: Pat Hünen

Weer terug bij Auto Coumans!

Na een tweedehands 33 en 75 1.6 mocht ik eind 1989 een nieuwe Alfa Romeo uitzoeken. Het moest weer een 75 worden, want die was prima bevallen. Maar dan wel een met de krachtige 2.0 Twin Spark. Internet bestond nog niet, dus oriënteren deed je nog “live”. Veel Alfa-dealers waren er niet in Limburg, maar ik ben er een aantal langs geweest. Tot ik terecht kwam in de pas geopende showroom van Auto Coumans in Geleen. Daar stonden meerdere 75’s, maar wat belangrijker was: de ontvangst door Pa Zef en Ma Henny Coumans was meer dan hartelijk. Wat een verademing!! Het voelde meteen heel prettig. Dus mijn beslissing stond vast. Het moest er een van Coumans worden en wel in de prachtige kleur “grigio” met mooie velgen.

Nadat de 75 was besteld stond ik vaak ’s-avonds na het werk met de neus tegen het showroomvenster gedrukt om te kijken of die van mij al was gearriveerd. Het grote moment kan ik me nog goed herinneren. Als een kind zo blij mocht ik in januari 1990 de sleutels in ontvangst nemen van de XZ-73-KP. En het bleef niet bij één Alfa. Er volgden twee 155’s 2.0TS en een 156 2.0TS. En daarna als klap op de vuurpijl een lichtblauwe 156 GTA met de machtige 3.2 V6 motor. Wat had die een bekijks onder de liefhebbers van Italiaanse bolides.

Toen nam mijn werkgever een onbegrijpelijke beslissing. Alfa’s mochten niet meer onder de leaseregeling. Het moest een Japanse of Duitse bak worden. Dus ben ik een aantal jaar “afvallig” geweest. Gelukkig ben ik nu weer terug bij mijn oude liefde met een prachtige Stelvio Veloce met 280pk. En hoewel de grondleggers er helaas niet meer zijn, voelt het bij Peter en Hilda Coumans, maar ook bij Rob, weer als thuiskomen in de Alfa-familie.

Klanten vertellen
klanten vertellen
Top
Aanbod
Afspraak
Mail ons
Bel ons