fbpx

Klanten vertellen: John en Jeanine Busing

Klanten vertellen: John en Jeanine Busing

Een jarenlange hechte relatie

Sinds een dertigtal jaren zijn we klant aan huis bij Auto Coumans. Het begon allemaal in Oud-Stein aan de haven, waar we voor onze Renault 11 een heel aardige inruilprijs kregen en daarom over stapten in een nieuwe Alfa 33. Een rode, want dat was de wens! Onder de indruk van de warmte van mevrouw en de heer Coumans waren we meteen verkocht voor dit uitzonderlijke sportieve merk. Met die Alfa maakten we een paar weken later een eerste trip naar Brugge, niet wetende dat we twee weken later onze dochter mochten begroeten! De snelheid van de Alfa had waarschijnlijk ook invloed gehad op een vroegtijdige bevalling. En zo ontstond een warme band tussen de familie Coumans en ons, die tot op heden voortduurt. Naast het gebruikelijke “zakelijke” is er ook een zeer persoonlijke band ontstaan en wordt elk bezoek aan de garage er een van uitwisseling van familieaangelegenheden, vakanties, carrières en soms het delen van lief en leed en veel humor.

Na die rode 33 volgde een nog snellere grijze 33, die meermaals Frankrijk met groot plezier heeft doorkruist. Deze werd al gekocht in de nieuwe zaak aan de Rijksweg in Geleen. Die 33 maakte in mij wel iets “duivels” los qua snelheid, maar de beide dames van ons gezinnetje, hielden mij wel in toom. Drie jaar later volgde wederom een rode: de 155, met achterspoiler op de achterklep. Al die tijd kwamen we regelmatig voor onderhoud in de garage en werden we altijd heel vriendelijk en correct te woord gestaan. Er was onzerzijds veel lof voor de super service en de kundigheid van Peter, Rob en de crew. Het gevoel van thuiskomen en meteen geholpen worden is kenmerkend voor deze club. Tot op heden kan ik er niet anders over zeggen en voel ik mij soms ambassadeur voor dit bedrijf, dat me nooit in de steek heeft gelaten.

Van de 155, ging het naar de zwarte 145 en daarna de zwarte 156, een uniek model ook weer gelet op styling en wegligging. Ik weet nog goed, dat de Belgische keukenontwerper in Neeroeteren met mij naar buiten liep om het design spontaan te bejubelen. Overigens had ik de keuken al gekocht voor hij mijn nieuwe bolide aanschouwde. Mooi toch!

Na het tijdperk van de Alfa’s kwamen de Lancia ’s in beeld. Een Lybra met een uitstekende muziekinstallatie aan boord en dat gold ook voor de opvolger, een Lybra stationcar. Met de introductie van de Alfa 159 was ik weer om en waren wij de eerste Limburgers, die in de 159 de weg op gingen. Een super auto voor mijn gevoel met een uitstekende wegligging en groot vermogen. Toch bleef ik ook gevoelens koesteren voor de ontwerpen van Lancia en toen de nieuwe Delta werd geïntroduceerd, was ik opnieuw om. Een prachtig stijlvol model, waar ik eveneens veel plezier aan beleefd heb. Overigens ben ik ook van het thuis poetsen en dat gebeurde elke week, want zo’n pracht en praal uit Italië moet “shinen”.

De intro van de Giulietta betekende de volgende stap. Eerst een handgeschakelde witte uitvoering, waarna in 2015 de automaat om de hoek kwam kijken. Deze was nog sneller dan de handgeschakelde versie en zag er verlaagd nog uitdagender uit. Met pijn in het hart hebben we deze ingeruild voor een Fiat 500X Cross. Spijt? Nee hoor! Het Alfa-gevoel is er nog steeds, de auto is anders, maar deze sterke kar voldoet aan al onze verwachtingen. Ik heb mijn leeftijd, bijna zeventig, een beetje aangepast aan de auto, er zit namelijk een trekhaak achter om onze elektrische fietsen overal mee naar toe te nemen.

John en Jeanine Busing

Top
Aanbod
Afspraak
Mail ons
Bel ons