fbpx

Klanten vertellen: Frank van Banning

Klanten vertellen: Frank van Banning

Passie…

In de jaren 60 werd ik al geconfronteerd met de passie voor Italiaanse auto’s van Autovisie, Fred van Vlught was echter vooral Alfa Romeo. Tijdens mijn studie aan de HEAO kwam een van mijn medestudenten met een witte Giulia in circuit trim. Dat zou dus mijn eerste auto worden. Peter Vleugels was deze medestudent en hij zou aan mij 5 jaar later mijn eerste Alfa Sud verkopen. Een rode, daarna volgde een witte, gele, groene en een ivoor witte. Toen volgde er 4x een Alfa 33. Het gezin groeide dus de auto’s ook: een groene 155 gevolgd door een rode. Als opvolger was de 156 te klein en werd het een Peugeot 406 Stationwagon. Mijn passie ging echter nooit over, dus volgde al snel een 156 TI Stationwagon Type 1 gevolgd door een Type 2, beide JTDs. Inmiddels de kids onder de pannen, waardoor ook ruimte kwam voor een 105 spider 4 uit 1991. Onze dagelijkse auto werd door de fiscale regeltjes tijdelijk een zusje, namelijk een Lancia Delta JTD. Deze werd afgeleverd door Auto Coumans. In Geleen werden we met dezelfde passie ontvangen door het team van Peter, Hilda en Rob. Het bleek dat echte Alfisten dezelfde passie hebben. Uiteraard was ik blij ook Peter Vleugels weer tegen te komen.

In 2016 mocht ik mijn laatste lease wagen voor mijn pensioen samenstellen. Het werd een full options Giulietta 170pk in het Moonlight Blue. Helaas kon ik de auto niet overnemen na pensionering. Ik ging dus maar weer terug naar Auto Coumans. Het werd een Fiat 500X automaat 140pk. Ik heb er 4 jaar fijn in gereden maar miste mijn Alfa-gevoel.  Dus ging ik op zoek naar jawel, een Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde, ofwel 241 pk met alles er op en eraan. Wat een genot om te rijden, want daar gaat het mij nog steeds om. De passie van mijn leven, al meer dan 40 jaar trouw aan mijn echtgenote, werkgever, auto merk en eigenlijk via Peter Vleugels aan mijn garage.

Het is trouwens mooi hoe de Alfa Club, SCARB, deze passie koestert door leuke puzzelritten, buitenlandse reizen en veel informatie over Alfa’s van elke leeftijd.

Groet,

Frank van Banning

Top
Aanbod
Afspraak
Mail ons
Bel ons