Auto coumans introduceert de alfa romeo tonale!

Rijdt u binnenkort

de volledig nieuwe

Alfa Romeo Tonale?

Alfa Romeo gaat vanaf 2022 tot 2026 ieder jaar een nieuwe geëlektrificeerde auto op de markt brengen. Dit vertelde Jean-Philipe Imparato afgelopen jaar. Het is nu eindelijk zover. Op 8 februari werd de Tonale aan het grote publiek voorgesteld en daarmee komt het lange wachten tot een ontknoping. Sterker nog, wij hebben de Tonale al in onze showroom staan!

ALFA ROMEO TONALE

Alfa Romeo presenteert met trots de Tonale die een radicale evolutie inluidt bij het merk. Ultramoderne technologie, software en elektrificatiesystemen zijn ontwikkeld om het DNA van Alfa Romeo te versterken, inclusief een scala aan innovatieve, klantgerichte diensten.

De crossover werd als conceptversie al getoond op de Autosalon van Genève in 2019. De auto heeft een aantal bekende Alfa-elementen, zoals de 21-inch wielen en de welbekende Scudetto-grille. De Tonale wordt onder de Stelvio geplaatst in een bestaand segment dat ongekend populair is. Verkrijgbaar als hybride, diesel en later ook als volledig elektrische variant moet het de start zijn van een nieuw tijdperk. Het is niet zomaar hybride, maar twee niveaus van elektrificatie – Hybrid en Plug-in Hybrid Q4 – ontwikkeld door Alfa Romeo voor de beste prestaties in zijn klasse. De hybrideversie biedt een Alfa Romeo-waardige, geëlektrificeerde rijervaring met het debuut van een nieuw 48-volt hybride-aandrijfsysteem dat de wielen aandrijft, zelfs als de verbrandingsmotor is uitgeschakeld.

De Tonale heeft een lengte van 4,53 meter, breedte van 1,84 meter en hoogte van 1,60 meter. Daarmee valt de Tonale in het C-segment van de SUV’s. Dit is de eerste auto met een uniek digitaal NFT-certificaat (non-fungible token) en is gebaseerd op blockchain-technologie en certificeert de auto bij aankoop, waarna het certificaat zich verder ontwikkelt tijdens het gebruik en de verdere levenscyclus van de auto, met grote voordelen voor de restwaarde.

De 275 pk sterke Plug-in Hybrid Q4 met vierwielaandrijving biedt een volledig elektrische actieradius tot 80 kilometer (WLTP, stadscyclus). Dit is de krachtigste en efficiëntste versie in het aanbod van de Tonale. Connectiviteit van het hoogste niveau en geheel nieuw infotainmentsysteem ontworpen voor Over-the-Air-updates en integratie van Amazon Alexa. Met een gecombineerd beeldschermformaat van 22,5 inch zijn de twee Full TFT-schermen toonaangevend in deze klasse. Ook krijg je op deze Tonale 5 jaar garantie en 8 jaar garantie op batterijen.

Technologie staat volgens Alfa Romeo ook in dienst van veiligheid en comfort. De Tonale kan daarom autonoom rijden op niveau 2, met nieuwe Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) die in overeenstemming zijn met de filosofie van Alfa Romeo. Ook hier staat de software in dienst van het DNA van het merk, waarbij de bestuurder altijd centraal staat. Alle systemen werken zonder de beleving van de bestuurder te verstoren, waarbij de controle en de emoties van het rijden altijd intact blijven. Tot de rijassistentiesystemen behoren Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC), Lane Centering (LC) en Traffic Jam Assist. Samen zorgen ze voor een automatische aanpassing van de snelheid, een veilige afstand tot de voorligger en blijft de auto in het midden van de rijstrook. De Tonale is ook uitgerust met Autonomous Emergency Braking om de bestuurder te waarschuwen voor een dreigende botsing. Ook voert het een automatische remingreep uit om een botsing met een ander voertuig, voetganger of fietser te (helpen) voorkomen of de gevolgen daarvan te verminderen. Andere technologieën zijn Drowsy Driver Detection die waarschuwt als vermoeidheid bij de bestuurder wordt gedetecteerd, Blind Spot Detection die weggebruikers in de dode hoeken signaleert, Rear Cross Path Detection die waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens achteruitrijden en een 360° camera met hoge resolutie en dynamische rasters.

Alfa Romeo bouwt de Tonale in Italië, in de vernieuwde ‘Giambattista Vico’-fabriek in Pomigliano d’Arco: een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten in de auto-industrie.

Wilt u de Tonale met eigen ogen komen bewonderen in onze showroom? Kom dan zeker bij ons langs of laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen contact met u op!

DE NIEUWE ALFA ROMEO, TIJD VOOR AVONTUUR

Informatie aanvragen over de nieuwe Alfa Romeo Tonale

Liever telefonisch informatie aanvragen? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 46 475 62 22

    Vul uw gegevens in
    De heerMevrouw