Jouw camper, onze zorg!

Als officiële vakgarage zijn we gespecialiseerd in service en onderhoud aan jouw camper. Camperliefhebbers doen jaren met hun kostbare camper. Geen waterdruk, lege accu, geen goede druk op de autobanden. Allemaal onhandig als je met de camper wilt gaan reizen. Om te voorkomen dat je onverhoopt met pech langs de kant van de weg kom te staan, of dat er vroegtijdige slijtage optreedt dien je de camper vakkundig te laten onderhouden. De meest gestelde vragen hebben we op een rij gezet, zodat je goed voorbereid en zorgeloos op vakantie kunt gaan.

Goed camperonderhoud, aan buiten- én binnenkant is het halve werk.

Een eigen camper is een kostbaar eigendom. Goed onderhoud is niet altijd aan de buitenkant van jouw camper af te lezen. De techniek achter jouw camper heeft soms ook een opfrisbeurt nodig. Daarvoor kun je terecht bij Auto Coumans.

Op welke punten controleren jullie mijn camper?

Hoe oud of jong de camper is, maakt onze experts van Auto Coumans niets uit. Elke camper weten wij op alle belangrijke punten te controleren, zodat jullie zorgeloos onderweg zijn.

De camper dient uiteraard APK gekeurd te zijn. Zo is het belangrijk om elk jaar de gasinstallatie te laten controleren op eventuele lekkages. De verbindingen van de randaarde moeten ook gecontroleerd worden. Campers zijn geaard via de aansluitkabel en het stopcontact. Metalen onderdelen, kookplaat, gootsteen, aluminium opbouwdelen en chassis, zijn via aardedraden met elkaar verbonden. Net als iedere andere auto hebben campers regelmatig onderhoud nodig. Het is aan te raden banden na 6 jaar te vervangen, na 10 jaar is het verplicht ongeacht het aantal kilometers.

Is jaarlijks camperonderhoud echt nodig?

Ook als je de camper niet zo veel gebruikt, of er niet al te veel kilometers mee rijdt, is regelmatig onderhoud toch echt noodzakelijk. Onvoldoende of slecht onderhoud aan de camper kan niet alleen leiden tot onnodig hoge reparatiekosten, maar ook tot een onnodig kortere levensduur van de camper of onderdelen daarvan.

 

Welke gevaren zijn er als ik mijn camper niet jaarlijks onderhoud?

Verkeerd afgesleten of verdroogde autobanden, slecht functionerende remmen of een lekkende gasslang kunnen fatale gevolgen hebben. Onderdelen zoals versleten schokdempers kunnen niet alleen het rijplezier negatief beïnvloeden, maar ook gevolgen voor de veiligheid hebben.

Onze camper check

Dankzij ons Fiat Professional Service dealerschap kunnen wij ook garantie, onderhoud en reparatie verzorgen van jouw Fiat Camper. De meeste campers worden namelijk voorzien van een onderstel, motor en cabine van de Fiat Ducato. Onze werkplaats is uitgerust met speciale bruggen waardoor zelfs de grootste campers bij ons meer dan welkom zijn! Plan ruim op tijd een werkplaatsafspraak in en ga zorgeloos op reis!

Plan vandaag nog jouw camperonderhoud afspraak!

    Vul uw gegevens in
    De heerMevrouw
    Specificeer uw dienst

    Reden van afspraak*

    OnderhoudsbeurtAPKBanden vervangen / wisselAirco CheckWinter / Zomer CheckOverig