Hoe het allemaal begon…

In September 1985 opende familiebedrijf Auto Coumans haar deuren in Stein als Alfa Romeo dealer. Door de jaren heen nam de passie en liefde voor het vak alleen maar toe. Zo is Alfa Romeo op de dag van vandaag een waar synoniem voor passie voor auto’s in de puurste zin. In de jaren erna, volgden er nog drie uitbreidingen.

Zo is Auto Coumans op de dag van vandaag de officiële dealer van de merken Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Fiat en Fiat Professional. Door de jaren heen is er altijd een persoonlijk commitment naar onze autoliefhebbers geweest. Bij ons ken je iedereen bij voornaam, krijg je eerlijk advies en zijn er geen verrassingen achteraf. Dit gaat veel verder dan een verkoop of een APK. We willen dat onze autorijders voor de lange termijn goed geholpen onderweg zijn. Daar kun je op vertrouwen.

Peter Coumans

Benieuwd naar ons duurzaamheidsbeleid?

Tijdlijn

Auto Coumans door de jaren heen…

 • 1

  1984

  Maan Coumans stopt na lange tijd met zijn transportbedrijf gelegen aan de haven in Stein. Velen herinneren zich dit bedrijf als: ''Rode Coumans''.

 • 2

  1985

  Zef Coumans is met zijn echtgenote Henny Coumans - Coumans (dochter van Maan Coumans) en zoon Peter Coumans gezamenlijk autobedrijf ARCO (Alfa Romeo Coumans) gelegen aan de haven in Stein gestart.

 • 3

  1989

  Door het grote succes van ARCO is het autobedrijf verhuist naar Rijksweg Zuid 310 te Geleen. Ook de bedrijfsnaam veranderde naar Autobedrijf Coumans Geleen.

 • 4

  1993

  Autobedrijf Coumans Geleen maakte de juiste stap door te verhuizen. Zo breiden ze het bedrijf uit met maar liefst 1.400m2. Een tweeledige uitbreiding waar 800m2 is uitgebreid voor de komst van het automerk Fiat en Fiat Professional. De overige 600m2 is gebruikt voor de werkplaats uitbreiding.

 • 5

  1997

  Door het succes van het bedrijf vindt nogmaals een uitbreiding plaats. Dit keer van 400m2. De uitbreiding heeft te maken met de komst van het automerk Lancia.

 • 6

  2000

  De uitbreiding van de showroom gaat naar een andere locatie. Aan de zijkant van Autobedrijf Coumans is er een nieuwe showroom gebouwd van maar liefst 2.000m2. Deze showroom is speciaal gebouwd om Alfa Romeo en Lancia nog eens extra in de spotlight te zetten.

 • 7

  2015

  Het jaar dat Autobedrijf Coumans Geleen het automerk, Abarth heeft toegevoegd aan haar assortiment. Wat een stijlvolle en bruute krachtpatser!

 • 8

  2016

  Officieel aangesloten bij de Vakgarage! Autobedrijf Coumans onderhoudt vanaf nu naast Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional en Lancia ook alle andere automerken. Van personenwagens tot bedrijfswagens.

 • 9

  2017

  FCA (Fiat Chrysler Automotive) heeft ervoor gekozen om de Lancia Ypsilon alleen nog maar te verkopen in Italië en niet verder te exporteren. Het iconische merk verdween uit het assortiment.

 • 10

  2019

  Een bewogen jaar! Autobedrijf Coumans Geleen ondergaat een naamswijziging en heet vanaf heden Auto Coumans. Aangesteld als officiële FCA-dealer voor geheel Zuid-Limburg. Dit betekent dat Auto Coumans de officiele dealer is geworden voor het merk JEEP, naast het huidige assortiment Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional en camper onderhoud. In oktober is Auto Coumans 30 jaar lang aan de Rijksweg Zuid te Geleen gevestigd.

 • 11

  2020

  Wij vieren feest! Auto Coumans bestaat namelijk 35 jaar in 2020 en dat moet gevierd worden!